Onderzoek

L.ink was een driejarig praktijkgericht onderzoeksproject (PWO) tussen 2015 en 2018 dat gevoerd werd vanuit een samenwerkingsverband tussen de opleidingen professionele bachelor in de orthopedagogie van de Odisee Hogeschool, UCLL en Vives. Praktijkpartners zijn de Broeders van Liefde en het Vlaams Welzijnsverbond.

L.ink staat voor actieve ondersteuning op vlak van sociale netwerken.

L.ink wou medewerkers van organisaties vormen en ondersteunen in het netwerkversterkend/netwerkverbredend werken, en de effecten van deze actieve ondersteuning evalueren. Meer informatie over de methodieken die we evalueerden, vindt u hier.

Een databank met veel meer netwerkversterkende methodieken, vindt u hier.

We deden een meting van het sociaal netwerk van de deelnemende personen op een eenvoudige en praktijkgerichte manier. De persoon met handicap kan, samen met zijn/haar begeleider, het eigen sociaal netwerk in kaart brengen en updaten via een gebruiksvriendelijke online registratie Inclusieweb.

Het project had een Vlaams/Brussels bereik. Samen met een twintigtal (deel)organisaties van de Broeders van Liefde, het Vlaams Welzijnsverbond en andere koepels probeerde het een reële impact te hebben op de levenssituatie van mensen met een beperking in Vlaanderen en Brussel. De twee associatiepartners Vives en UCLL brachten mee expertise in rond methodieken en ondersteunen mee regionale lerende netwerken.

Meer informatie over betrokken medewerkers vindt u hier.